Såhär målar du om köket

Om du funderar på att måla om i köket är det en del saker du behöver ha i åtanke innan du sätter igång. För det första måste du ta hänsyn till vilket underlag de nuvarande väggarna har. En grundlig rengöring är a och o eftersom ett slarvigt grundarbete betyder att du får ett sämre slutresultat. Tänk även på att köpa färg som är lämplig för just kök.

måka om köket

Måla om köksluckorna

När det kommer till köksluckor är förarbetet extra viktigt. Det gäller att slipa bort all gammal färg och sedan tvätta luckorna så att inget damm sitter kvar. Det lönar sig att vara noggrann så att all gammal färg tas bort, annars riskerar du att få ett mindre hållbart slutresultat. Det kan resultera i att färgen flagnar och det vill man ju inte. Det kan därför vara ett bra alternativ att anlita ett proffs när det kommet till att måla om köksluckorna. Det finns många duktiga målare i Sverige som utför kvalitetssäkrade arbeten så att du garanteras ett resultat du både är nöjd med och som har en lång livslängd.

Anlita ett seriöst måleriföretag

Väljer du att anlita en fackman för ditt måleriarbete är det viktigt att först kontrollera så att företaget är seriöst. Fråga den målare du funderar på att anlita om de är kvalitets- och miljöcertifierade. Det är också en god idé att kontrollera firmans referenser. Har de många nöjda kunder sedan tidigare har de med all säkerhet gjort ett riktigt bra jobb.

Yrkesmålare

Att kontakta några olika firmor och sedan jämföra dessa kan vara klokt. Be även om offert så att du inte får några obehagliga överraskningar när arbetet är klart och det är dags att betala fakturan. Det är också viktigt att du kommer bra överens med målerifirman du anlitar så att kommunikationen fungerar hela vägen. Det kan ju dyka upp frågor och funderingar och då är det extra viktigt med bra kontakt så att man gemensamt kommer fram till de bästa lösningarna.

Duktiga målare i Sverige

Det är mycket att tänka på när det är dags att måla om men såhär målar du om köket på bästa sätt. Skrapa bort gammal tapet eller färg så att underlaget är slätt och fint. Köksväggar är ofta flottiga och smutsiga så en grundlig rengöring är mycket viktig för ett bra slutresultat. Använd rengöringsmedel eller ett starkt diskmedel. Skölj sedan med varmt vatten och låt väggarna torka ordentligt. Välj därefter speciell köksfärg eftersom man ofta torkar av väggarna i köket. Vill man vara säker på att få ett professionellt arbete utfört kan man så klart anlita en seriös målerifirma.