De flesta som äger ett hus i Göteborg behöver förr eller senare måla om fasaden då både väder och vind tär på den målade ytan. Förutom att utsidan på en bostad skyddar huset är det även den del som ger det första intrycket, vilket också är anledningen till att många vill ha en snygg fasad och därför målar om den med jämna mellanrum.

Höj värdet och livslängden på din bostad

Höj värdet och livslängden på din bostad genom att, med jämna mellanrum, måla både utsidan, insidan och tapetsera om bostaden för att den alltid ska vara både fräsch och modern. De senaste trenderna inom tapeter och målerikulörer hittar du oftast i en färgaffär. I färgaffären kan du även få hjälp, tips och råd om hur du ska gå till väga och vilka verktyg du behöver, så som skrapor, spackel och penslar, om du väljer att utföra arbetet själv. Om en fackman anlitas vet personen i fråga hur man ska gå tillväga och du behöver endast välja färg och tapeter själv. Då gäller även RUT-avdrag.

Tapetsera hela ditt sovrum?

Ska du tapetsera om hela ditt sovrum är det lättaste, om möjligheten finns, att ta ut alla möbler ut ur rummet så att du får mer plats att jobba, röra dig på och ha plats att blanda tapetklister på samt även för att skydda dina möbler så att de inte blir nedkladdade och förstörda. Ett bord att lägga ut tapeten på är också bra att använda sig av.

Det första du behöver göra när du ska tapetsera om i sovrummet, förutom ovanstående, är att ta bort den gamla tapeten. Det finns flera olika sätt att göra det på och det bästa är att fråga någon kunnig om olika sätt och vilket som är mest lämpligt för ditt renoveringsarbete. När den gamla tapeten är borta är det viktigt att kontrollera att väggen är rak och slät, annars kan du behöva slipa och/eller spackla för att få önskat resultat. En ojämn vägg kommer inte se bra ut. Därefter kan man sätta upp tapeten.

Senaste trenderna inom tapeter och målerikulörer

Det finns många måleriföretag om kan hjälpa till med fasadmålningar i Göteborg och ett tips är att ringa runt och prata med flera olika företag innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. De flesta företagen har koll på de senaste trenderna inom både färg och tapeter så våga lita på målaren du pratar med. Ska du måla om fasaden själv kan du prata med butikspersonalen i färgbutiken, de är uppdaterade på de senaste trenderna inom både färg och tapeter.