Behöver du måla om din fasad i Göteborg?

Husfasaden brukar ibland liknas vid ansiktet som representerar ditt hem utåt. Dessutom ska fasaden ska tåla varierande väderlek, så färgtypen måste vara så stark och tålig som möjligt. Olika typer av fasader kräver naturligtvis olika målningstekniker. Oavsett teknik är det viktigaste att grundarbetet utförs rätt, så att arbetet håller så länge som möjligt. I Göteborg finns det många målerifirmor som erbjuder förstklassiga produkter och tjänster. Vi kan tipsa dig Västsvenskt Måleri AB som är en riktigt duktig och seriös målare göteborg.

Fasadmålning höjer livslängden på ditt hus

Hur ofta ska man måla om fasaden? Det beror naturligtvis på vilken typ av fasad det rör sig om. En fasad av puts och trä är behöver till exempel målas om när den tidigare färgen släppt. Fasadmålning höjer livslängden på ditt hus och därför måste fasaden underhållas regelbundet. En fasad ska dock inte behöva målas om allt för ofta, även om ytterväggarna utsätts för stora påfrestningar i form av väder och vind. För att detta ska vara möjligt gäller det att grundarbetet på fasaden är ordentligt gjort. Färgen måste vara en stark och skyddande sådan, så att den inte börjar släppa redan efter ett par år.

Fasadmålning i Göteborg

Måla om ditt sovrum – tänk på detta

Det är inte bara fasader som behöver målas om utan även insidan av ett hem. Det är viktigt att ta sig tid och väl förbereda ytan för målning. Det största misstaget, som leder till att färgen blir ojämn, nyanserna blir fel och resultaten blir dåliga är snabbhet. Duktiga målare rengör eller slipar alltid väggarna innan arbetet drar igång. Dessutom provar proffsen alltid färgnyansen på en liten bit av väggen innan de ger sig på det stora arbetet.

Måla om sovrummet

Det finns ett par viktiga saker som alla målare bör tänka på när det ska målas inomhus. Tapeter och väggar ska vara rena, släta och torra. Skydda lister och övriga delar av rummet med maskeringstejp och plastskydd. Låt färgen torka helt innan all skydd tas bort, på detta vis skyddar du golvet och andra ytor från att bli nedstänkta av den våta färgen. Ta din tid och var noggrann! Ska du måla taket också? Ett tips är att i så fall måla taket först så att du slipper stänka på golv och väggar.

Hur ofta ska man måla om fasaden?

När färgen börjar lossna från underlaget är det ett viktigt tecken på att det börjar bli dags att måla om. Man brukar räkna med omkring tio års livslängd för målningsarbete fasad av standardtyp, alltså vanlig fasadfärg på trä med korrekt utfört grundarbete. Men det är inte alls säkert att din fasad håller så länge som den borde om inte arbetet utförts på rätt sätt. Behöver du måla om din fasad i Göteborg är det varmt rekommenderat att vända dig till proffs.

Fasadmålning utfört av yrkesmålare